Polisens avspärrning i Sollentuna. Foto: Fredrik Persson /TT

Pojke anhållen misstänkt för mord i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

En pojke har anhållits misstänkt på sannolika skäl för mord på en annan pojke i Sollentuna. Både offer och den misstänkta gärningspersonen ska enligt Åklagarmyndigheten vara 16 år gamla.

Det var den misstänkta gärningspersonen som själv ringde till polisen vid 22-tiden på fredagen och berättade att han utfört dådet. Polis och ambulans skickades till Sollentuna norr om Stockholm.

– Inringaren greps på plats och i närområdet hittades en allvarligt skadad person, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

Offret ska ha hittats med kraftiga skallskador, som misstänks ha orsakats av en yxa, enligt Aftonbladet och Expressen.

– Jag kan bekräfta att någon form av tillhygge har använts, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

Offret fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, och händelsen klassades inledningsvis som mordförsök. Men offrets liv gick inte att rädda och brottsrubriceringen har därmed ändrats till mord.

”En sådan här tragedi drabbar två familjer”

Polisen kommer att hålla förhör med alla inblandade och anhöriga till båda pojkarna.

– Vi jobbar intensivt med det här. Vi har anhöriga att ta hand om. En sådan här tragedi drabbar två familjer. Det är en delikat uppgift att ta hand om dem, säger Mats Eriksson.

Både offret och den misstänkta pojken är väldigt unga.

– Vi har utredare som är extra duktiga på att prata med unga människor. Om resurserna finns tillgängliga kommer vi att använda oss av dem, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.