16-åringen som är misstänkt för mord på en jämnårig pojke i Sollentuna har begärts häktad. Foto: Janne Åkesson /SWEPIX

Tonåring häktas misstänkt för mord i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige tonårspojke som är misstänkt för mord på en jämnårig pojke i Sollentuna häktas. Han är misstänkt för mord på sannolika skäl.

På söndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen i Stockholms tingsrätt. Pojken häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på en jämnårig pojke i Sollentuna. Försvaret motsatte sig inte häktningsyrkandet.

– I morgon kommer ärendet att överlämnas av jouråklagaren till en åklagare på Norrorts åklagarkammare, säger Karl Jigland, presskommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Senast den 16:e augusti måste åklagaren väcka åtal eller begära förlängd häktning.

Hanteras skyndsamt

Det var på fredagskvällen som en pojke hittades med kraftiga skallskador efter att en person ringt till polisen och berättat att han begått ett grovt brott. Den skadade pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– När det rör sig om så här pass unga personer så försöker de hantera ärendet skyndsamt, säger Karl Jigland.

Med respekt för de inblandade går åklagaren inte ut med mer information i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.