Knivskärningen är rubricerad som försök till mord Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man allvarligt knivskuren i Tensta – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades allvarligt knivskuren utomhus mitt i centrala i Tensta vid lunchtid på tisdagen. Mannen är förd till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Enligt polisen fick mannen hjälp av allmänheten att stoppa blödningen och ringa 112. Mannen, som är allvarligt skadad, har fått vård av ambulanspersonal och är förd till sjukhus.

– Vi har identifierat en trolig brottsplats. Det handlar om en lägenhet. Nu håller vi förhör med vittnen för att försöka identifiera vem eller vilka som ligger bakom knivskärningen, säger Mats Eriksson som är presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rubriceras som mordförsök

Polisen arbetar nu med att säkra teknisk bevisning. Bland annat kommer man att gå igenom material från övervakningskameror i området. Knivskärningen är rubricerad som försök till mord.

– Vi har hämtat in en person till förhör på polisstationen i Solna. Vi ska se vad den personen har att berätta. Målet är att försöka få fram orsaken till knivskärningen och naturligtvis att få fram vem eller vilka som står bakom den, säger Mats Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.