Idag var det pressvisning av Makode Lindes nya utställning på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: SVT

Mörk sagoskog på Makode Lindes nya utställning

Uppdaterad
Publicerad

– Det kommer bli som en stor teaterscen, där verken fungerar som scenografi. Det blir både roligt och vidrigt, säger konstnären Makode Linde om sin stora utställning som öppnar imorgon på Kulturhuset Stadsteatern.

Det har varit mycket ståhej om konstnären Makode Lindes nya utställning på Kulturhuset Stadsteatern, långt innan den öppnade, eftersom det blev en strid om namnet på utställningen. Konstnären hotade till och med att ställa in men nu är striden över och imorgon öppnar en utställning med både nya och äldre verk.

För första gången kommer flera verk som tidigare visats att visas så som de verkligen var tänkta att visas.

– Allt hänger ihop. Det kommer blir som en stor teaterscen, där verken fungerar som scenografi. Det blir både roligt och vidrigt. I mina tidigare verk har jag tagit med besökaren på en kontrafaktisk historieskrivningsresa. Men den här gången gläntar jag på dörren till sagornas värld. Ambitionen har varit att göra besökarna till en del av verken. Jag skickar in dem i en mörk sagoskog, säger Makode Linde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.