Foto: SVT

MP föreslår ”regnbågskoalition” i Sigtuna

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska krisen i Sigtuna bör lösas med en bred regnbågskoalition fram till valet 2018, skriver Miljöpartiet i Sigtuna i ett pressmeddelande.

Det är efter SVT:s Uppdrag gransknings reportage om vänskapskorruption som det uppstått politisk turbulens i kommunen.

Liberalerna i Sigtuna beslutade att avsluta samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, vilket gjorde att den styrande koalitionen sprack.

Dessutom sjukskrev sig kommynstyrelsens ordförande.

Alla utom S och SD

I pressmeddelandet föreslår nu Miljöpartiet i Sigtuna en regnbågskoalition där alla partier utom Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna medverkar och som skulle ha egen majoritet i kommunfullmäktige.

– För Miljöpartiet är det viktigt att det nya, tillfälliga, styret garanterar stabilitet och en fast kurs i kommunens utveckling fram till valet 2018. Sverigedemokraterna ska inte, vare sig direkt eller indirekt, ha något inflytande över kommunen styrning, skriver MP i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.