Jonas Serneholts kommentar var publicerad under två veckor. Nu har han dock tagit bort den och säger att han är djupt ångerfull över det han skrivit. Foto: TT/Skärmdump

MP-politiker får sparken efter inlägg om somalier

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartisten Jonas Serneholt i Järfälla kallade somalier för ”cancersvulst” i ett inlägg på Facebook. I går avsade han sig sina politiska uppdrag och idag tvingas han sluta som politisk sekreterare.

Enligt Mikael Jämtsved, kommunalråd för Miljöpartiet i Järfälla, arbetsbefrias Jonas Serneholt med omedelbar verkan, något som Järfälla tidning var först med att rapportera om.

– De uttalanden som Jonas Serneholt har gjort är oacceptabla och hör inte hemma i Miljöpartiet. Med anledning av det har jag efter samråd med Miljöpartiet Järfällas styrelse fattat beslut om att avsluta Serneholts anställning som politisk sekreterare. Serneholt arbetsbefrias med omedelbar verkan och hans anställning kommer avslutas i enlighet med hans avtal, säger Mikael Jämtsved i ett pressmeddelande.

Enligt Jonas Serneholt hade han skrivit inlägget när han var full.

– Jag är djupt ångerfull. Det finns inget försvar för det jag har skrivit, sade Jonas Serneholt till SVT Nyheter igår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer