Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör musikjournalisten Ametist Azordegan berätta vad som är så speciellt med Venus från Skogås och varför hon vinner musikstipendiet. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Ametist Azordegan: ”Venus är väldigt speciell”

Uppdaterad
Publicerad

Kreativ, innovativ och en inspiration för andra unga musikskapare. Så beskrivs Venus Rami när hon tilldelas musikstipendiet Creative Juice. Bakom priset står musikjournalisten Ametist Azordegan och Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare.

– Hon låter inte som någon annan och man har liksom inte sett det hon gör förut, säger Ametist Azordegan.

Stipendiets summa är 20 000 kronor och pengarna kommer Venus Rami använda till framtida projekt med musikkollegorna Alma Bergman Byström och Paul Adamah. Deras stil kan klassas som alternativ R'n'B men de influeras av alla möjliga genrer.

– Det finns en väldigt etablerad hiphopscen och en relativt etablerad R'n'B-scen men allt som befinner sig mellan världar – det är ingen som riktigt bryr sig om oss – så det är bara skitkul att det är någon som ser vad vi håller på med här borta. Det känns jättefint och stort, säger Venus Rami.

Hör Ametist Azordegan berätta varför stipendiet tilldelas just Venus i videon.

Stipendiet delas ut av Din Musikbusiness som är en plattform för utbildning, information och stöd till alla unga musikskapare men med extra fokus på personer i socioekonomiskt utsatta områden. Plattformens aktiviteter projektleds av musikjournalisten Ametist Azordegan i samarbete med Skap, Sveriges kompositörer och textförfattare, och hjälper unga och aspirerande upphovspersoner att förstå sig på musikrättigheter och -juridik samt musikbranschens infrastruktur.

Stipendiet Creative Juice stöttar unga kreativt begåvade upphovspersoner med en hög grad av självständighet inom musikbranschen och visar på särskild kunskapstörst inom upphovsrätt och musikvärldens infrastruktur och som från sin position kan påverka andra i samma riktning.

Källa: Din Musikbusiness

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet