Lars-Åke ”babsan” Wilhelmsson på rosa vespa deltar i lördagens Stockholm Pride Parade. Paraden startar vid Stadshuset och slutar vid Östermalmds IP. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mycket lugnt under Prideparaden

Publicerad

Igår avslutades Prideveckan i Stockholm – och veckan har varit en lugn tillställning säger polisen.

En handfull händelser rapporterades till polisen i samband med paraden. Bland annat var det någon som tände en bengal och en annan använde en högtalare för att störa.

Med tanke på hur många människor som rör sig ute i samband med den stora paraden, så var det inte mycket som hände. Förutom bengalen och den störande högtalaren så fick polisen rapport om att någon idkat skadegörelse mot ett motorfordon och att någon blivit sexuellt ofredad. I det fallet har varken den utsatte eller ofredaren identifierats.

Tagit emot studiebesök

Polisen har under veckan tagit emot kollegor från andra länder som velat lära sig mer om hur svensk polis jobbar med hbtq-frågor och hatbrott.

I Svenska institutets regi har också ett tiotal journalister från bland annat Ukraina, Kina, USA och Indonesien kommit till Sverige för att få veta mer om Gaypolisföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.