Skjutningen vid biblioteket var bara den senaste i en rad av skjutningar i järva. ”Det har blivit vardag för oss” säger Luís Castillo. Foto: Kovan Alshawish

Luís om våldet i Järva: ”Myndigheterna har övergett oss”

Uppdaterad
Publicerad

SVT träffar Luís Castillo utanför biblioteket – där den senaste skjutningen inträffade mindre än ett dygn tidigare. Han har bott i Hjulsta i 20 år och beskriver hur järvaområdet tagits över av kriminella.

– De trivs som fisken i vattnet, säger han.

Polisens avspärrningar har hävts och blodet på kullerstenarna har spolats bort. Mannen som fördes bort i ambulans överlevde. Men händelsen är bara den senaste av en rad skjutningar i stadsdelen – flera med dödlig utgång.

– Det är ingen nyhet för oss att de skjuter – det tillhör vardagen. Det är en skjutning i veckan här. Myndigheterna har övergett oss och lämnat plats åt rånare och knarklangare, säger Luís Castillo.

I videon berättar Luís Castillo om hur det är att bo i järvaområdet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.