Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hon har samlat in 700 nallar för att få Socialtjänsten att ändra omplaceringen av treåringen. Foto: SVT Tomas Blideman

Protest mot flytten – nu kräver tusentals att barnet återförs

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänstens beslut att flytta en treåring från sitt familjehem i Österåker har mötts av starka protester. I ett upprop på sociala medier kräver nu tusentals personer att beslutet upphävs och att barnet flyttas tillbaka.

Under onsdagen fick socialtjänsten i Österåker ta emot en protestlista med 30 000 namnunderskrifter. Kravet är att socialtjänsten upphäver beslutet att omplacera en treårig pojke som bott i samma familjehem de senaste två åren.

Svarar på SVT:s frågor i mail

Fallet med treåringen togs upp under onsdagens nämndmöte utan att något beslut fattades. Socialnämnden vill inte ställa upp i en intervju med SVT. Istället får vi mailsvar där det specifika fallet inte kommenteras av sekretesskäl.

Händer det att ni backar och omvärderar beslut för att ni upptäckt att ni hanterat ett fall felaktigt? 

”Vårt arbete innebär ständigt svåra och förändrade bedömningar, inte minst i vårt arbete med barn och unga. Det händer absolut att vi omvärderar beslut när vi får ny information som motiverar det.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer