4800 namnunderskrifter mot försäljning av allmännyttan

Uppdaterad
Publicerad

Lidingöbor vill se en folkomröstning kring försäljningen av Lidingöhem.

I går lämnade Lidingöhemskampanjen in drygt 4800 namnunderskrifter till Lidingös ordförande i komunfullmäkte, moderaten Björn Samuelsson. Anledningen är att majoriteten Moderaterna, Kristdemokraterna och Lidingöpartiet vill sälja det kommunala bostadsbolaget Lidingöhem, bland annat för att få loss pengar till den nya Lidingöbron.

Men nu vill många Lidingöbor få till en folkomröstning i frågan. Minst 3500 namn krävs för att kunna få igenom en folkomröstning.

Lidingöhem

– Vi kan inte vara bombsäkra på att alla som skrivit på är Lidingöbor, men de absolut flesta är absolut Lidingöbor, säger Suzanne Liljegren ordförande i Lidingöhemskamapnjen.

Varför vill ni ha en folkomröstning?

– För att vi vill behålla och utveckla vårt kommunala bostadsbolag som alla äger. Vi behöver fler hyresrätter och vi behöver hyresrätter till rimliga priser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lidingöhem

Mer i ämnet