Nattis blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms enda nattöppna dagis på Söder blir kvar.

För en månad sedan ansökte företaget som driver nattiset Rektangeln om konkurs och oron blev stor bland föräldrar och personal. Men nu har Hälsans Förskola köpt nattiset för 4,2 miljoner och verksamheten blir oförändrad, lovar man.

Kameraövervakning i sommar

Nattis i Stockholm

Polisen ser dig. I alla fall om du är på Medborgarplatsen eller Stureplan mellan kl 21 och 05. Snart sätts nämligen 16 övervakningskameror upp som kommer att sända bilder i realtid till polisen. Med detta hoppas man att brottsligheten kommer att gå ner.

100 år sedan August Strindberg dog

Klockan 17.30 på måndagseftermiddagen var det 100 år sedan August Strindberg dog, 63 år gammal. På Fotografiska pågår en fotoutställning med både kända och okända bilder på författaren. På måndagkvällen är det även premiär på föreställningen Tribadernas Natt på Stadsteatern, en pjäs om Strindberg.

OS i Stockholm uppmärksammades

För 100 år hölls också OS på Stockholms stadion. Det uppmärksammades idag av 420 femteklassare från 21 Waldorfskolor. Gamla klassiska grenar som diskus genomfördes och en olympisk eld fanns också på plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattis i Stockholm

Mer i ämnet