Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad finansborgarrådet tycker om att mark- och miljödomstolen säger nej till utomhusbadet i Riddarfjärden vid Gamla stan. Foto: OOPEAA och SVT

Nej till flytande badhus i Gamla stan

Uppdaterad
Publicerad

Det planerade kallbadhuset i Riddarfjärden utanför Gamla stan får nej av mark- och miljödomstolen, det skriver Dagens Nyheter.

– Vi kommer såklart att överklaga, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Badhuset, som både skulle ha kall- och varmvattenbassänger var tänkt att stå färdigt i Riddarfjärden redan i år.

– Stockholm är en stad som har haft många kallbadhus tidigare, så det här är en del av vår kulturhistoria, sa finansborgarråd Anna König Jerlmyr till SVT när planerna presenterades 2020.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stockholm kan få ett flytande badhus i Riddarfjärden. Foto: OOPEAA

Tanken var att badanläggningen skulle flytta till Stora Essingen efter tio år, men mark- och miljödomstolen gör bland annat bedömningen att det inte går att säkerställa att platsen skulle gå att återställa efter en tioårsperiod, det skriver DN.

Även kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C) är besviken över mark- och miljödomstolens besked.

–  Vi överklagar och fortsätter kampen för en roligare stad där vi kan levandegöra en underutnyttjad och tråkig plats med ett citybad, säger Jonas Naddebo (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.