NMRs demonstrationsväg på Kungsholmen – flera gator är avspärrade. Foto: Polisen

NMR ställer in marschen på Kungsholmen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Efter missnöje med den planerade rutten valde företrädare för den nazistiska organisationen NMR att inte marschera på Kungsholmen i Stockholm under lördagen. Under eftermiddagen droppade fler och fler av demonstrationen.
– De ställde in sin marsch i protest mot att de inte får gå genom centrala Stockholm, säger Knut Kainz Rognerud, SVT:s reporter på plats.

Nazistiska NMR (Nordiska motståndsrörelsen), som under lördagen demonstrerar på Kungsholmen i Stockholm, ställde strax efter lunch in sin planerade marsch, som skulle gå i en ruta på Kungsholmen.

Istället för att marschera stannade NMR-anhängarna kvar vid Kungsholmstorg för att demonstrera. 

– NMR tog beslut om att ställa in sin marsch i protest mot att de inte får gå genom centrala Stockholm, säger Knut Kainz Rognerud, SVT:s reporter på plats.

Senare under eftermiddagen ställdes även den planerade eftersamlingen i Huvudsta in.

– De är kvar på Kungholmstorg, men redan nu har ganska många gått och en mindre grupp är där. Från att ha varit kanske 300 så är det runt ett hundratal kvar. Men uppenbarligen har de varit väldigt besvikna över att de inte fått synas som de trodde. Det är svårt att inte kalla det ett fiasko, säger Knut Kainz Rognerud vid 16-tiden.

Ytterligare en demonstration

Samtidigt som nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade på Kungsholmen i Stockholm hölls en stor demonstration för strejkrätten på Norra Bantorget under parollen ”Strike back”.

Efter demonstrationen genomfördes olika aktioner på lördagseftermiddagen för att skapa störningar i centrala Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer