400 ungdomar blir utan gokartbana. Foto: Privat

Nödlösningen för gokartbanan föll – parterna inte överens

Publicerad

Tiden för att få till ett avtal med syfte att rädda kvar gokartbanan i Stäket i Järfälla har gått ut. Järfälla kommun och häradsallmänningen som äger marken har inte kunnat komma överens. Det skriver Stockholm Direkt idag.

Efter flera turer om gokartbanan i Stäket kom markägaren, Sollentuna häradsallmänning med ett förslag till lösning i början av förra veckan.

Den gick ut på att Järfälla kommun skulle arrendera marken till en kostnad på 2,5 miljoner kronor per år, för att i sin tur hyra ut till motorklubben som driver banan. Avtalet föreslogs löpa över 10 år.

Järfälla kommun ställde sig positiv, men med två villkor: Avtalet skulle endast gälla i två år och förutsättningen var att Sollentuna och Stockholms kommuner gick med på att vara med och delfinansiera arrendet, skriver Stockholm Direkt.

Missade deadline

Deadline för att svara var redan i torsdags förra veckan. Men något avtal är inte påskrivet. Anledningen ska ha varit att parterna inte kunnat mötas när det gäller tiden för avtalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.