Karl Sandberg, personalchef på Nokas, var på plats vid bygget i Rinkeby under tisdagsförmiddagen. Foto: SVT

Nokas: ”Vi kommer vidta åtgärder”

Publicerad

De två väktare som befann sig på plats vid bygget av det nya polishuset i Rinkeby, som under tisdagsmorgonen attackerades, arbetar för säkerhetsföretaget Nokas. Enligt polisen skadades inte väktarna i samband med händelsen. Från Nokas sida meddelar man att händelsen har hög prioritet.

Bygget av det nya polishuset i Rinkeby är övervakat dygnet runt av säkerhetsföretaget Nokas. Natten mot tisdag larmades polisen om att en bil kört in i grinden till byggarbetsplatsen. Enligt polisen ska sedan flera maskerade gärningsmän ha tagit sig in på området där de kastade sten och smällare på de två väktare som befann sig där. Väktarna har inte skadats fysiskt.

Under tisdagsförmiddagen var Nokas personalchef Karl Sandberg på plats vid bygget i Rinkeby. Han var förtegen om händelsen.

– Vi kommer att vidta ytterligare åtgärder för att förhindra sådana här intrång. Däremot kan jag inte av säkerhetsskäl avslöja några detaljer kring hur det arbetet ser ut, säger Karl Sandberg personalchef Nokas.

Nokas: ”Prioriteras högt”

Enligt Karl Sandberg har företaget interna rutiner för att ta hand om personalen. Han vill inte kommentera hur väktarna mår men säger att flera möten har hållits under förmiddagen.

– Ett angrepp på polisen är ett angrep på samhället. Det här kommer att prioriteras högt hos oss, säger Karl Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet