Foto: TT

Nolltolerans mot sexuella ofredanden på festival

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste halvåret har skriverierna runt festivaler mest präglats av sexuella trakasserier mot unga tjejer. När festivalen Summerburst drar igång idag lovar arrangören att det råder nolltolerans mot sexuella ofredanden.

Förberedelserna är i full gång inför festivalen Summerburst som drar igång idag fredag. 10.000-tals personer väntas besöka festivalen. För två veckor sedan, när festivalen var i Göteborg, fick arrangörerna kritik för en extrem trängsel i publiken och att många av besökarna blev klämda.

– På plats i Göteborg var det en del i publiken som var oroliga ett tag, men då förändrade vi publikflödena så att det blev bättre, säger Anders Boström som är festivalgeneral och fortsätter:

– Bestämmer sig alla för att de ska in där det är sol och där man kan dricka något, så kan det bli trångt men vi försöker få till det i publiken. Det brukar inte vara något problem, säger Anders Boström.

Sexuella trakasserier i fokus

Festivalen har lyckats dra hit många kända artister vilket väntas dra mycket folk. Och med det följer ett stort ansvar på arrangörerna då festivaler runt om i Sverige under senare tid mer präglats av vad man ska göra åt sexuella trakasserier än glädjen att lyssna på bra musik.

– Självklart är det nolltolerans. Om det är någon som inte kan bete sig åker den ut med en gång. Vi tolererar absolut inte det, säger Anders Boström som är festivalgeneral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Övergrepp på festival

Mer i ämnet