Här jublar fantasynördarna av glädje: Fick se hajpade serien före alla andra Foto: Bilbo Göransson/SVT

Nördfest i Stockholm när hajpade fantasyserien hade smygpremiär

Uppdaterad
Publicerad

På Stockholms filmfestival tog sig 500 fantasynördar till biografen Park på onsdagkvällen för ett lite annorlunda biobesök. Det var smygpremiär av den nya serien och storsatsningen Wheel of Time som försöker mäta sig med fantasyepos som Sagan om Ringen eller Game of Thrones.

– Tänk om det är värdelöst, tänk om det är toppen. Jag har varit euforisk blandat med panikångest, säger Joakim Nordlander.

Joakim Nordlander från Sundsvall och Katrin Andersson Färnström från Alingsås har aldrig träffats förut, men delar ett gemensamt intresse för fantasyböcker. SVT träffar dem när de nu ses för första gången och tar en öl i närheten av biografen på Östermalm inför förhandsvisningen av den tv-serie som släpps på en streamingtjänst på fredagen baserat på deras älsklingsepos.

– Jag skakar lite, jag är så spänd. Jag är som besatt, säger Katrin Andersson Färnström.

Hör vad nördarna tyckte om den kommande tv-serien i klippen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.