Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje, säger idag att det inte blev bra, med den föreslagna lönehöjningen till honom själv. Hör honom i videon ovan. Foto: SVT

Norrtäljepolitiker ber om ursäkt för den föreslagna lönehöjningen

Uppdaterad
Publicerad

När den kraftiga lönehöjningen för kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje klubbades i fullmäktige blev det ramaskri. Men ordföranden själv, Bino Drummond (M), ville inte prata om lönen. Förslaget drogs tillbaka och nu ber han om ursäkt.

Det var under måndagens kommunfullmäktige som det klubbades att arvodet för kommunstyrelsens ordförande, Bino Drummond (M), skulle höjas med 23 400 kronor. Den kraftiga höjningen på nästan 30 procent väckte mycket kritik, dels hos oppositionen i fullmäktige, arga Norrtäljebor samt organisationen Företagarna i Stockholms län.

Beslutet drogs tillbaka redan dagen efter, på tisdagen, och nu förklarar sig Bino Drummond som inte tidigare velat uttala sig.

Hör Bino Drummond i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Mer i ämnet