Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) säger att han tänker sluta med politiken och börja odla istället. Foto: Erika Walukiewicz/SVT

Norrtäljes starke man slutar som politiker: Ska börja odla

Uppdaterad
Publicerad

Norrtäljes starke man Bino Drummond (M) meddelar att han slutar som politiker och avgår som Kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje. 

– Istället för Moderaterna och kommunen tänkte jag i allt gott prioritera växtodling, husmålning men framför allt familjen, skriver Bino Drummond i ett inägg på Facebook.

Efter valet 2018 utsågs Bino Drummond till kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun och efter valet i september 2022 fick han förnyat förtroende. Men starten på nuvarande mandatperiod började skakigt med den så kallade arvodesskandalen.

Som första åtgärd efter valet 2022 chockhöjde Moderaterna tillsammans med SD, KD och L politikernas löner med nästan 27 procent. Den nya lönen skulle ge Bino Drummond en lönehöjning med 23 400 kronor i månaden, vilket fick många att se rött och flera röster höjdes som krävde Bino Drummonds avgång.

Nästan 30 år i Moderaterna

”Jag kommenterar inte min lön”, svarade Bino Drummond när SVT ville ställa frågor om lönehöjningen. Några dagar senare backade styret och lönehöjningen drogs tillbaka. Bino Drummond bad om ursäkt och förklarade att allt hade gått för fort.

Bino Drummond sitter kvar som Kommunstyrelsens ordförande fram till kommunfullmäktiges möte i juni.

– Efter 27 år i partiet och MUF känns det rimligt att göra något annat. Vad det är vet jag inte, skriver Bino i sitt inlägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.