Bilden från vänster: Harry Bouveng (M), Antonella Pirrone (KD), Daniel Adborn (L), Maria Gard Günster (C). Foto: Privat

Nu är Nynäshamns nya styre klart

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att Alliansen ska styra Nynäshamn de kommande fyra åren med stöd av Sorundanet Nynäshamns kommunparti och Pensionärspartiet.

De senaste fyra åren har Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet styrt i Nynäshamn med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet. Men nu är det klart med ett nytt styre. Moderaterna kommer få posten som kommunstyrelsens ordförande.

Att Alliansstyret får stöd från Sorundanet Nynäshamns kommunparti och Pensionärspartiet innebär enligt kommunstyrelsens tillträdande ordförande, Harry Bouveng (M), att de är överens om hur platserna ska fördelas och om delar av politiken. De är även överens om att de inte ska bidra till att fälla den styrande koalitionens budget. I övrigt är det fritt för stödpartierna att bedriva oppositionsparti.

Kommunfullmäktige sammanträder första gången den 31 oktober då även ny kommunstyrelse kommer att väljas. På fullmäktige i november kommer beslut om skattesatsen och i december om budgeten och vilka politiker som ska sitta i nämnderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.