Nu får bilar ge plats för cyklister på Strömbron

Uppdaterad
Publicerad

I natt börjar ombyggnationen av Strömbron och Stallgatan. Bilkörfält ska omvandlas till upphöjda cykelbanor.

De smala cykellederna på Strömbron och Stallgatan byggs om till upphöjda cykelbanor. Natten till onsdag inleds satsningen, som är en del av majoritetens arbete för att öppna upp staden mer för cyklister.

Ska minska konflikter mellan olika trafikanter

Tanken är att cyklister och fotgängare ska få ta mer plats när ett bilkörfält omvandlas till en upphöjd cykelbana. Även trottoaren på Strömbron kommer att breddas. Sträckan ska vara klar i slutet av året och är den första av stadens planerade satsningar på centrala cykelbanor i Stockholm för 198 miljoner kronor.

– I dag räcker inte sträckorna till för alla som går och cyklar och det blir också onödiga konflikter mellan gående och cyklister. Nu bygger vi ut för att göra det säkrare, anpassar för att ännu fler ska få plats att gå och cykla samt minskar konflikterna mellan olika trafikanter, säger Daniel Helldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.