Franska Trion spelar på festivalen på lördagen och Isabella Lundgren tolkar Monica Zetterlund. Foto: TT arkivbild

Nu fylls Stockholm med jazz

Publicerad

Med originalarrangemang skrivna för Monica Zetterlund tolkar Isabella Lundgren jazzikonens verk under två redan utsålda kvällar.
-Det här är lite av en höjdpunkt på året, säger Lundgren inför Stockholm Jazz Festival.

Årets upplaga av jazzfestivalen inleds i helgen, och är 2018 större än någon gång tidigare.

Jazzsångerskan Isabella Lundgren kommer tillsammans med Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Sarah Riedel och Ekdahl-Bagge Big Band att framföra några av Monica Zetterlunds mest älskade sånger under två kvällar.

Zetterlund och Lundgren delar inte bara jazzmusiken, båda härstammar även från Värmland.

– Jag är uppvuxen med henne, hon är min närmaste referens och det var hon som på något sätt visade att det var möjligt att göra det här. Det var inte bara någonstans på andra sidan Atlanten man sjöng den här musiken, berättar Lundgren.

Bagge skrev åt Monica

Orkestern leds av Carl Bagge. Hans far Lars Bagge var kapellmästare åt Zetterlund, och konserten kommer att bjuda på stora stråk- och blåsarrangemang.

– Calle har hittat massa gamla arrangemang som Lasse har skrivit åt Monica, och det är dem vi kommer att spela under lördag och söndag, berättar Isabella Lundgren.

Rymden i Berwaldhallen

Spelningarna under festivalveckan är bland annat på Kulturhuset Stadsteatern, Vasateatern och jazzklubben Fashing där Bo Sundström uppträder.

I Berwaldhallen är det Sverigepremiär för Rymden med Dan Berglund (bas) och Magnus Öström (trummor)  och norske pianisten Bugge Wesseltoft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer