Foto: SVT

Blå penis övermålad i morse

Uppdaterad
Publicerad

Efter starka reaktioner från grannarna är nu den flera meter höga blå penisen övermålad. Konstverket på husväggen, som fick sitta uppe knappt en vecka, har nu ersatts med en stor blå ruta.

Det var natten till torsdag för en vecka sedan som de boende på Kungsholmen vaknade upp och kunde se en flera meter hög erigerad blå penis på en husvägg. Reaktionerna omkring konstverket ”Fuck the World” av konstnären Carolina Falkholt var många och starka.

Upprörda grannar

Men grannarna upprördes och fastighetsägaren Atrium Ljungberg meddelade på fredagen att konstverket skulle målas över. Nu, knappt en vecka senare, har konstverket täckts över med en stor blå ruta. 

Foto: SVT

SVT Stockholm har sökt Carolina Falkholt för en kommentar men hon befinner sig i New York och är inte tillgänglig för en kommenterar, meddelar hennes presskontakt Elin Hedman.

Kollektivet Livet

Sedan 2008 har Kollektivet livet prytt väggen med gatukonst. Väggen sköt ideellt av Kollektivet livet och konstnärerna själva betala färgen.

– Vi försöker välja konstnärer som inte har fått någon plats i etablissemanget och som motverkats mest i sitt konstnärskap på grund av nolltolerans mot graffiti, sa Andreas Blom från Kollektivet livet när konstverket sattes upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.