Nu blir det påstigning via bakdörrarna igen i busstrafiken. Foto: Simon Rehnström/Svd/TT

Nu stängs framdörrarna på bussarna igen

Uppdaterad
Publicerad

Från och med torsdag 13 januari så stänger SL bussarnas framdörrar för påstigning, igen. Orsaken är oro bland bussförare för smitta.

Det har varit flera anmälningar och skyddsstopp i busstrafiken efter oro för covid-smitta hos förarna. Därför stänger nu SL framdörrarna så alla passagerare måste gå på via bakdörrarna, liksom de var tidigare under pandemin.

– Vi stänger framdörrarna för att säkra att trafiken kan gå för fullt. Då är det extra viktigt att våra resenärer tar ansvar och betalar för sin resa, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och VD för AB SL, i ett pressmeddelande.

Stänga dörrar kostar pengar

Även om man går på via bakdörrarna måste man ha en giltig biljett, SL rekommenderar appen för de som inte har månadskort. Det kommer att bli fler biljettkontroller och kundservicevärdar för att på vissa platser kunna blippa vid bakdörrarna.

Stänga framdörrarna är en åtgärd som SL dock helst vill undvika eftersom den också innebär mycket tjuvåkande. Förra perioden med stängda framdörrar minskade biljettintäkterna från busstrafiken med 100 miljoner kronor per månad enligt SL.

Tidigare fanns också skyddsglas runt chaufförerna men de togs bort på grund av att de ansågs trafikfarliga eftersom det blänkte i dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet