Nu startar projektet att stoppa bussträngseln

Uppdaterad
Publicerad

Det är för mycket trängsel kring buss 4, och de långa, blå bussarna har haft svårt att ta sig fram. Men nu startar försöket att lätta upp i trängseln.

Trafikförvaltningen har installerat en mjukvara som gör att chaufförerna kan hålla reda på vart de andra bussarna befinner sig. På det viset ska man kunna hålla avståndet, så att inte två bussar kommer på varandra samtidigt.

Nu blir det även möjligt att gå ombord via två av dörrarna, för att minska tiden som en buss står vid hållplats. Parkeringsövervakningen längs buss 4:as körväg har utökats och man har begränsat möjligheterna att stanna på vissa gator, säger säger Erik Hollander, projektledare på Stockholms stad.

Försöket startar 17 mars och pågår till 19 juni. Om det blir en framgång, kan åtgärderna komma att införas även för andra busslinjer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer