Hör mer om det nya projektet med en flytande teater under Liljeholmsbron. Foto: Frida Jareteg/SVT

Ny flytande teaterscen under Liljeholmsbron

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad ska väcka liv i området under Liljeholmsbron. I sommar öppnar en ny teaterscen med servering vid kajplatsen.

Satsningen på den slumrande stadsdelen kommer gälla i minst tre år. Från stadens sida är förhoppningen att platsen ska bli lika levande som området under Skanstullsbron. Som ett led i ambitionen ligger från och med måndagen en flytande ponton på Liljeholmssidan av bron där teater kommer spelas under sommaren. Föreställningarna kommer vara gratis men för att inte för många ska komma måste man trots det boka biljett.

– Vi hoppas på en blandad publik, men 50 åt gången den här sommaren, säger Rennie Mirro konstnärlig ledare.

”Fantastiskt samarbete”

Stockholms hamnar står för kostnaderna av själva pontonerna där teatern ska spelas. Stockholms stad kommer även möblera området för att göra det mer tillgänligt.

-Det är ett fantastiskt samarbete mellan staden och Teater under bron. Ett bra samarbete där hamnen har varit involverad, kulturförvaltningen och trafikkontoret. När staden jobbar tillsammans kan vi faktiskt se till att det finns fler kulturscener runtom i Stockholm, säger kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Den nya flytande teaterscenen kommer ligga under Liljeholmsbron på Liljeholmssidan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.