Foto: Josephine Chini

Ny galopp i Bro Park

Uppdaterad
Publicerad

Snart kan stockholmarna galoppera vidare i Upplands-Bro. Den nya banan ska invigas nästa sommar men redan nu har vi fått ta en titt på den nya anläggningen – och med den hoppas man kunna locka fler till sporten.

Det var 2009 som styrelsen för Svensk Galopp beslutade att galoppbanan i Täby skulle läggas ner. I samma veva beslutades att en ny galoppbana skulle byggas. I dag bjöds pressen in för att få en tjuvkik på den nya banan som öppnas för allmänheten under det första halvåret 2016.

På plats finns amatörjockeyn Josephine Chini som hoppas att den nya, moderna banan kommer ge Sverige en galopp i rätt riktning.

– Min förhoppning är att vi ska få en plats på kartan internationellt, men framförallt i Sverige. Det är en sådan extremt fin sport att vi borde kunna få mer utrymme bland folk och i tv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.