Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen inleder särskild satsning mot gängvåldet

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera brutala våldsdåd under sommaren som kopplas till gängkonflikter i Stockholm startar polisen en särskild insats för att försöka få stopp på det eskalerande våldet, rapporterar Aftonbladet.

-Vi tar ett stort helhetsgrepp kring problematiken och kraftsamlar mot våldsspiralen. Vi ska lagföra, och skapa trygghet för de som bor och verkar i området, säger Anders Bryngelsson till Aftonbladet.

Insatsen kommer bland annat innebära att polisen kan få in extra många poliser. Förhoppningen är att insatsen ”Portia” ska hitta skyldiga till olösta våldsbrott men också stoppa nya dåd i gängkonflikter.

– Det gör att vi bättre kan leda och fördela våra resurser. Insatsen leds inom ramen av en lokal särskild händelse, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.