Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag hoppas verkligen Norrtäljeborna kommer att märka att frågor som rör dem syns och får genomslag på alla våra plattformar, säger reportern Tomas Blideman som står till höger i bild bredvid SVT Nyheter Stockholms ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund. Foto: SVT

Ny SVT-redaktion – bevakningen förstärks i Roslagen

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s lokala nyheter öppnar ytterligare en redaktion, i Norrtälje. Satsningen ingår i den målsättning SVT har att finnas på fler orter över hela landet.

– Vi kommer finnas på plats och kunna rapportera om det som sker nära människor i norra länet och Roslagen, säger Geronimo Åkerlund som är chef för SVT Nyheter Stockholm.

SVT Nyheter Stockholm har nu fyra redaktioner: Norrtälje, Rinkeby, Stockholm och Södertälje.

-  Få län är så komplexa och demografiskt intressanta som Stockholm län. Från huvudstadens utmaningar, flera utsatta områden, kranskommunernas snabba tillväxt, till glesbygd och sommarturism i skärgården Vi vill finnas i hela länet för att komma närmre människor och göra bättre journalistik. För oss är det viktigt att finnas på plats och kunna rapportera om det som sker nära människor, säger Geronimo Åkerlund som är chef för SVT Nyheter Stockholm.  

SVT utökar hela tiden antalet lokala redaktioner och Norrtälje blir den 40:e. Målet är att finnas på minst 45 orter inom några år. SVT:s uppdrag är att vara hela Sveriges television och den lokala journalistiken är en bärande del av det. Foto: SVT Design

Redaktionen i Norrtälje öppnar den 10 december. Reportern Tomas Blideman har redan påbörjat bevakningen i Norrtäljeområdet.

– Jag är intresserad av allt som har med skärgården, naturen och båtlivet att göra. Men jag tycker också att vi har en viktig uppgift att till exempel se till så att politikerna i kommunen sköter sina uppdrag, säger Tomas Blideman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer