Foto: Astrid Eiderbrant/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dyk ner under ytan på Skansen – ny utställning om Östersjön

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes det nya kunskapshuset om Östersjön på Skansen. Syftet med centret är att gå på djupet och öka kunskapen om Östersjön.

Det nya kunskapscentret Baltic Sea Science Center invigdes idag och husar stora akvarier och interaktiva utställningar som man kan ta del av för att utbilda sig mer om Östersjön.

Så här såg det ut vid invigningen. Foto: Astrid Eiderbrant/SVT

Även kronprinsessan Victoria och ett flertal politiker fanns på plats för att delta i invigningen.

”Ge hopp till tonåringar om miljön och framtiden”

Enhetschefen Anne Björn hoppas även på att centret ska kunna locka allt fler till att vilja forska om Östersjön och samtidigt motivera folk att värna om miljön och dess framtid. En målgrupp som de fokuserar på att nå mer specifikt är unga från högstadiet och gymnasiet.

– Vi ska lära oss att människan och miljön hör samman och vi måste börja tänka på det sättet. När vi väl inser det så förstår vi att alla våra val påverkar och här vill vi ge hoppet och makten tillbaka till alla tonåringar som inte känner hopp om en bra framtid. Vi vill att de ska gå härifrån engagerade och veta att de har makten att göra bra val, säger hon.

Hör henne berätta mer i rundvandringen, i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.