Tvärbanans nya vagnar har tagits ur trafik. Bilden är tagen vid ett tillfälle. Foto: Hasse Holmberg, TT

Nya vagnar tas ur trafik på Tvärbanan

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt bromsfel har hittats på en av de nyare tvärbanevagnarna och därför måste nu samtliga nya vagnar undersökas för samma fel. Vagnarna tas omedelbart ur trafik och det kan innebära att det blir trångt på tågen i eftermiddagsrusningen.

– Vi hittade en vagn med problem och av säkerhetsskäl tog vi in alla andra vagnar av samma typ under dagen för att se över dem, säger Ulrika Borg, presskommunikatör på SL.

Det rör sig om ett misstänkt bromsfel och har bara hittats på en vagn, men för säkerhets skull ska nu ungefär 15 vagnar undersökas för samma fel. Vagnarna är av en nyare modell och levererades enligt Arriva åren 2012-2013.

Under tiden har SL satt in en annan typ av vagn som är kortare.

– Det kan bli lite trängre eftersom man går med enkelvagnar istället för dubbelvagnar, säger Ulrika Borg, och lägger till:

-Jag har ingen prognos för problematiken, men förhoppningsvis så är det löst så snart som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.