Cecilia Löfgreen Foto: Julia Carlbaum, SVT

Nytt sjukhus byggs i Barkarby

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt sjukhus ska byggas i den framväxande Barkarbystaden och ska stå klart lagom tills att den utbyggda tunnelbanan till stadsdelen är färdig. Sjukhuset blir privat och ska bedriva landstingsvård, men det är oklart vem som ska driva det.

I dag ger Järfälla kommun klartecken till bygget av ett nytt privat sjukhus i Barkarby, som är tänkt att stå klart lagom till att tunnelbanan dragits fram till området om fyra-fem år, skriver Svenska Dagbladet.

Man beräknar att området kommer att öka med omkring 40.000 invånare.

– Upp till 40 000 personer kommer att ha promenadavstånd hit. Det här är inte bara bra för Järfälla, utan för hela regionen, säger Järfälla kommunstyrelses ordförande Cecilia Löfgreen (M) till ABC vid platsen där sjukhuset ska byggas.

Hemsö Fastighets AB bygger för runt en miljard, och även om det inte är spikat vad sjukhuset ska erbjuda så talas det i dag om en lättakut, ett antal specialistmottagningar och slutenvård för äldre.

En förutsättning för att bygget ska kunna genomföras är att kommunstyrelsen också godkänner ett avtal med Hemsö i mitten av juni.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.