Socialdemokraterna vill att den maximala bullergränsen vid nya bostäder ska sänkas med fem decibel jämfört med den nuvarande nivån.
-Jag skulle gissa på att Stockholm är en av de bullrigaste kommunerna i hela Sverige, och därför borde vi gå före i hur man minskar bullret, tycker oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s).
Nya bostäder måste ha minst en tyst sida, där bullernivån inte får överstiga 55 decibel på utsidan. Boverket rekommenderar sedan en tid tillbaka 50 decibel, och det är denna striktare gräns som Socialdemokraterna nu vill se i Stockholm.
Det skulle få stora konsekvenser för planerade bostadsbyggen, menar miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m).
-Då skulle ungefär hälften av de byggen som är på gång inte kunna genomföras, säger Ulla Hamilton.
Men Carin Jämtin menar att det går att möta de nya nivåerna.
-Man kan genom val av till exempel trähus istället för betonghus, plantera träd och genom att sätta upp bullerplank få ner bullernivån ganska rejält, säger Carin Jämtin.
Ulla Hamilton är förvånad över Socialdemokraternas hållning.
-Det här är en radikal förändring av deras politik och jag är jättebekymrad över det. Det innebär att vi inte kommer att kunna utveckla Stockholm på det sätt som vi har tänkt, säger Ulla Hamilton.
EU kräver att alla större städer tar fram en plan för hur bullret ska minska. Under kvällen väntas kommunfullmäktige i Stockholm anta en sådan plan. Enligt den ska staden främst angripa bulerkällorna, till exempel genom att lägga så kallad tyst asfalt, få bilister att använda dubbfria däck eller rentav cykla istället.