Foto: SVT/Lisa Liljefors

Oförändrad skatt när majoriteten presenterade budgeten

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen presenterade den grönblå majoriteten i Stockholm budgeten för 2020. Det satsas bland annat på investeringar i nya idrottsanläggningar och på att förhindra unga personer från att hamna i kriminalitet. Dessutom gavs besked om en oförändrad skatt.

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) inledde med att beskriva budgeten som en stram budget där man fokuserat på att få ner stadens skulder.

– Med budgeten för 2020 tar vi ansvar för stadens ekonomi och lägger fokus på stockholmarnas välfärd nu och framåt, säger hon i ett pressmeddelande.

”Fler barn rekryteras till kriminella nätverk”

För att förhindra unga personer från att hamna i kriminalitet vill majoriteten satsa på att förstärka samverkan mellan skolan, socialtjänsten, stadsdelarna och polisen.

– Fler barn rekryteras till kriminella nätverk och detta är en budget som prioriterar barn, och framför allt barn i stor utsatthet. Vi fokuserar på kunskapsresultaten i de särskilt utsatta områdena och vi förbättrar tillgången till särskilt stöd för elever som behöver det, säger Lotta Edholm (L), skolborgarråd i ett pressmeddelande.

Dessutom satsar majoriteten på en rad trygghetsåtgärder som exempelvis trygghetskameror, bättre belysning och terrorhinder för att skapa en trygg stadsmiljö.

”Säkerställa en meningsfull fritid”

Majoriteten lovar dessutom investeringar i nya idrottsanläggningar.

– Vidare arbetar vi med att stärka stadens föreningsliv inom idrott och kultur för att säkerställa att Stockholms invånare har en meningsfull fritid, säger Jonas Naddebo, (C), kultur- och stadsmiljöborgarråd i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer