Orättvis och sne bollplan invigd

Uppdaterad
Publicerad

Helt orättvisa förutsättningar väntar de som vill spela puckelboll på den nyinvigda planen i Skärholmen.

Bollen studsar lite hur den vill på den ojämna marken, planhalvorna är olika stora och målen saknar räta linjer.

Förutsättningarna är med andra ord totalt orättvisa i puckelboll, men det stoppade inte Hampus Bergholm och hans kompisar idag.

– Det är roligt för allt kan hända, bollen kan flyga upp och lite så.

kan man planera för det?

– Nej, man måste ha lite tur med sig, säger Hampus Bergholm.

Finns inga regler

Planen påminner om en fotbollsplan men i puckelboll finns det inga regler.

– Lekfullheten är jätteviktigt. Det ska bara vara roligt att spela här och förutsättningarna är lika för alla, även om planen är orättvis, säger Johan Ferner Ström som är konstnären bakom planen.

Samtidigt som planen idag invigdes i Skärholmen drog även 127-festivalen igång. 

För femte året i rad kommer idrottsaktiviteter, dans- och musikarrangemang och liveframträdande med kända artister att anordnas för ungdomarna i Skärholmen, Bredäng och Vårberg.

– Tanken från början var att ungdomarna ska få en härlig sommar. De som kanske inte har råd att åka bort har nu möjligheten att träffa positiva förebilder och spela fotboll med några i AIK eller basket med några från 08 Stockholm, säger Aseffa Hailu som är projektledare för Mitt127.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.