Foto: SVT

Oklart kring de nya hyrcyklarna

Uppdaterad
Publicerad

Det har uppstått bråk om de nya eldrivna hyrcyklarna. Bolaget som ansvarar för cyklarna vill att batterier skickas hem till dem som hyr elcykeln. Men det vill inte Stockholms stad gå med på, de vill att cyklarna ska laddas vid cykelstationerna, det rapporterar P4 Stockholm.

För att inte behöva bygga laddningstationer på stan vill bolaget som ansvarar för hyrcyklarna att batterierna skickas hem till dem som vill använda cykeln.

– Vill du använda cyklarna som elcykel så skickar vi ett batteri hem till dig som du kan själv kan ladda, eller så kan du hämta ut ett batteri. På det här viset behöver vi inte bygga en massa laddningsstationer på stan, säger Magnus Heljeberg, vd JC Decaux till P4 Stockholm.

Oladdade cyklar anses som trasiga

Men uttalandet har fått Stockholms stad att reagera som nu har ställt en rad frågor till bolaget. För enligt Trafikkontoret så är det tydligt i upphandlingsunderlaget att cyklarna ska gå att ladda vid cykelstationerna och att oladdade cyklar ska anses som trasiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.