Olja på Essingeleden gav långa köer i midsommartrafiken

Publicerad

Det skapades långa köer på E4/E20 efter att ett vägarbete på Essingeleden gått snett under natten mot torsdag. Två körfält i södergående riktning stängdes av och köerna sträcker sig flera kilometer norr ut.

Under natten till torsdagen skedde ett arbete med broskarvar på Essingeleden mellan Gröndal och Aspudden. Men något gick fel och en större mängd olja läckte ut på vägbanan, rapporterar P4 Stockholm.

Under förmiddagen pågick saneringsarbetet på platsen med sugbil som ska suga upp oljan, enligt Trafikverket.

– Det regniga vädret gjorde arbetet extra svårt, oljan spred sig med vattnet och det blev riktigt halt, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Oljan har inneburit långa köer som börjar redan vid Helenelund i Sollentuna, och även från Alvik och Bromma är det långa köer för att komma ut på E4/E20.

Samtliga körfält öppnades efter klockan 10 på torsdagsförmiddagen.

Vid åttatiden på morgonen fick även en lastbil punktering på E4/E20 i höjd med trafikplats Lindvreten i riktning mot Stockholm, vilket gav köer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer