Det är stillastående trafik mot Uppsala. Bilden är från kamera vid trafikplats Bredden, klockan 12.19 på fredagen. Foto: Trafiken.nu

Extrem halka på E4:an – flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera olyckor under dagen på framför allt E4 från Märsta och söderut mot Sollentuna.

– Det beror på extrem halka, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Olyckorna på E4 började vid lunchtid under fredagen. I en del  av dem har flera fordon varit inblandade och i minst en olycka var det ett tungt fordon inblandat.

– Det finns personer som har skadats men vi har ingen riktigt bra bild av skadeläget, det är många olyckor och många bilar som måste bärgas, säger Daniel Wikdahl.

Vid flera tillfällen under dagen har vägen stängts av, helt eller delvis, och det har varit mycket stora trafikproblem. Enligt Wikdahl leder polisen om trafiken på olika sätt där det är möjligt.

Polisen avråder körning

– Eftersom det ser ut som det gör med kraftiga köbildningar så är vårt råd att undvika att köra på E4 i det här området om man inte måste, säger Daniel Wikdahl.

– Det är besvärligt väglag. Lite kallare i norra delar av Stockholm mot Uppsala. Då är det viktigt att tänka på att anpassa körningen efter de förhållanden som man har att köra på. Håll ordentligt avstånd till bilen framför, säger presskommunikatör Felicia Danielsson på Trafikverket.

Det finns risk för fler olyckor när folk slutar jobbet, säger Felicia Danielsson, särskilt på fredagar, då många väljer att sluta tidigt.

Vid 18-tiden uppgav Stockholmpolisen att läget är under kontroll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.