– Jag blir förbannad när jag hör att man sprider felaktigheter, säger bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M). Se honom svara på SVT:s frågor i klippet ovan. Foto: SVT / privat

Ombildningskonsulter lockar med rabatt – bostadsborgarrådet ”blir förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad gick i våras ut med att det är marknadsmässiga priser som ska gälla för att köpa ombildade lägenheter. Trots det har konsulter som vissa bostadsrättsföreningar anlitat utlovat köp till 70 procent av marknadspriset.

Hittills har det kommit intresseanmälningar om att ombilda 1 390 hyresrätter till bostadsrätter under de nya ombildningarna som berör elva ytterstadsområden.

Samtidigt har det spritts felaktig information till en del av hyresgästerna om förutsättningarna för ombildningarna. Fristående konsulter har skickat ut brev till hyresgäster där man utlovar rabatter på både pris och kontantinsats. Helt fel, säger Dennis Wedin (M), bostadsborgarråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.