Växelfelet ska vara åtgärdat på måndag. Foto: Danielle Langert

Pendeltågstrafiken åter igång efter ett omfattande växelfel

Publicerad

Resenärer fick räkna med omvägar och vissa inställda avgångar i pendeltågstrafiken under fredagen. Orsaken var ett växelfel vid Stockholm City och problemen riskerade att hålla i sig under hela helgen. Men sedan klockan 14.30 på lördagen går trafiken som vanligt igen.

Tåg på pendeltågslinje 40 och 41, mellan Upplands Väsby/Uppsala – Södertälje centrum, stannade inte vid Stockholm City, Stockholm Odenplan eller Årstaberg. Orsaken var ett omfattande växelfel vid Stockholm City. Två av fyra spår var öppna vid Stockholm City.

Linje 44 ställdes in

Samtliga tåg på linje 44 mellan Kallhäll och Älvsjö var inställda. Istället hänvisade SL resenärer att välja andra pendeltågslinjer.

Trafikverkets prognos var att växelfelet skulle vara åtgärdat först måndag morgon men det är nu löst och trafiken är åter igång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer