Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fotbollstränare Torbjörn Johanson är orolig för vad som ska hända med de barn och ungdomar som tränar fotboll på Bromstens IP om den försvinner. Foto: SVT

Planerna: Ny skola ersätter Bromstens IP

Publicerad

En ny skola med tillhörande idrottsplats planeras byggas på Bromstens idrottsplats. Detta för att möta ett ökat behov av skolplatser i takt med att den nya Bromstensstaden växer fram. Men planerna har väckt kritik hos både oppositionspolitikerna och fotbollsklubben som tränar på idrottsplatsen. 

Oppositionen är kritisk till planerna och kommer att överklaga beslutet. De menar att utredningar av alternativa platser inte gjorts ordentligt .

– Det är hafsigt och slarvigt gjort, säger Anna Janzon (S), gruppledare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Ingen ny träningsplats bestämd

Bygget väntas ta cirka fem år. Exakt var de barn och ungdomar som tränar på idrottsplatsen idag ska ta vägen under byggtiden är ännu inte fastslaget.

– Arbetet för ersättningsytor är i full gång. Vi har ju Spånga IP, där det finns stora möjligheter att lägga en konstgräsplan som också ligger relativt nära. säger Annika Friberg (M), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Hör i klippet om varför Bromstens IP valts ut för bygget av den nya skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer