Oscar Carl Olof Blomdahl , 29, bosatt på Kungsholmen i Stockholm, har numera samma namn som Sveriges nya lillprins. Foto: Privat/Kungahuset

Oscar Carl Olof – hertig av Kungsholmen: ”Det var på tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Han heter Oscar Carl Olof. Han är 187 centimeter lång och väger 92.000 gram – en av 15 personer i Sverige med exakt samma namn som Sveriges nya lillprins.

Kronprinsessan Victoria födde i torsdags Sveriges nya lillprins. Han fick namnet Oscar Carl Olof. Något som 29-årige Oscar Carl Olof Blomdahl i Stockholm är nöjd med.

– Det var väntat, men på tiden, säger han.

Sveriges nya prins

Han är en av totalt 15 personer i Sverige med exakt samma namnkombination.

– Det känns rätt bra ändå, det bådar ju gott att ha en prins i konkurrens. Nu kanske man kan sträcka på sig själv lite extra, säger han.

Vad det första du tänkte på när Kungen offentliggjorde namnet?

– Av tradition har de här namnen använts i kungasammanhang. Så nu var det på tiden att de kom tillbaka. Men just min kombination var ändå något oväntat, säger Oscar Carl Olof.

Kungen meddelade också att Victoria och Daniels son blir hertig av Skåne.

– Det kan han gott ha, jag är från Göteborg, säger Oscar Carl Olof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges nya prins

Mer i ämnet