Ett av de mer uppmärksammade brotten i Huddinge de senaste åren är skjutningen i Visättra sommaren 2021 då barn skottskadades. Foto: TT/ Johan Jeppsson

Friande dom efter skott mot barn överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av februari kom domen efter skjutningen i Visättra där två barn skadades. Den huvudmisstänkte friades medan tre andra dömdes. Nu överklagas domen.

Tingsrätten friade den 25-årige man som åtalades för att ha varit den som höll i vapnet som avfyrades och skadade två små barn i Visättra i Flemingsberg i somras.

Åklagaren har nu överklagat domen till hovrätten och yrkar på att mannen ska dömas enligt åtalet, det vill säga för grov misshandel, vållande till kroppsskada – grovt brott och grovt vapenbrott.

Skottlossningen ägde rum vid 20-tiden på kvällen i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg. På en gångbro pågick en misstänkt gänguppgörelse mellan flera män i 25–30-årsåldern och ett skott gick av när en pistol användes som tillhygge.

Barnen, sex och sju år gamla, träffades i benen men skadorna var inte livshotande och bedöms inte ha orsakat några bestående fysiska men.

Dömda vill ha mildare straff

I målet döms två andra män för grov misshandel till fängelse i ett och ett halvt år, och en fjärde, som var den som blev misshandlad, för grovt vapenbrott till fängelse i ett år, då det konstaterats att han haft ett vapen med sig.

Även de tre som dömdes i tingsrätten har överklagat och vill att åtalen mot dem ska ogillas alternativt att straffen ska mildras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.