”Det är fortfarande för varmt för att göra en teknisk undersökning”.

Fritidshus i Sollentuna totalförstört i brand – en person saknas

Uppdaterad
Publicerad

Ett fritidshus i Sollentuna brann under tisdagen ner till grunden. Huset blev helt övertänt och en person rapporteras vara saknad.

– Det ska finnas en gasolflaska i fastigheten, sa Björn Johansson ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral till SVT Nyheter Stockholm under tisdagseftermiddagen.

Larmet om branden kom klockan 16.03. Räddningstjänsten tvingades till försiktighet i släckningsarbetet på grund av en gasolflaska som fanns i huset. En person som ska ha bott i huset saknas efter branden. Under onsdagsmorgon uppgav polisen att personen fortfarande var saknad.

En person saknas

– Det har bott folk i det här huset som är en rivningsfastighet, en av dem personerna har man fortfarande inte fått tag på, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Huset blev helt övertänt, men branden spred sig inte till några andra fastigheter. Towe Hägg vid Stockholmspolisen uppgav att ärendet rubriceras som mordbrand, men att rubriceringen kan komma att ändras.

– Polisen kunde inte göra någon teknisk undersökning som planerat under onsdagen på grund av att huset var för varmt, säger presstalesperson Per Fahlström på Stockholmspolisen.

Den tekniska undersökningen kommer istället att genomföras under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.