Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Diamant Salihu redogöra kring läget och hur polisen arbetar just nu. Foto: SVT

Övervakningsfilm ska hjälpa polisen lösa mordet: ”Har en ganska bra bild”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt SVT:s uppgifter har polisen ”en ganska bra bild” av vad som hände vid mordet på 39-årige Mikael i Skärholmen i onsdags. Nu ska man gå igenom övervakningsfilmer från platsen.

– Vi har givetvis mer information än vi kan dela med oss av, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Mordet på 39-årige Mikael skedde i Skärholmen i Stockholm, ett område som drabbats av flera dödsskjutningar den senaste tiden.

Enligt SVT:s reporter Diamant Salihu råder en redan upptrissad stämning mellan områdets två rivaliserande gäng – vars medlemmar är på helspänn för nya konfrontationer.

Narkotikan och gängen

– De här unga männen är rädda och impulsiva. Med den bakgrunden är det inte otänkbart att något sådant här kan hända, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Ingen gripen

Än har ingen gripits och polisen är mycket förtegen om händelsen. En förhoppning är att övervakningsfilmer från området ska ge en bättre bild av vad som hände före och efter mordet.

– Vi jobbar för fullt med att gripa den eller de som ligger bakom mordet. Vi har inhämtat övervakningsfilm och kommer att inhämta ytterligare film, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT.

Polisen fortsätter att hålla förhör och samla in tips, säger Westberg. Man kommer också att vara på plats i området i dag och i helgen.

– Det är i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte.

Salihu: ”Ohållbar situation”

Platsen där dödsskjutningen skedde i Skärholmen är klassad som en öppen drogscen sedan 2019, rapporterar Sveriges Radio. Många i området ställer sig nu frågan om hur gängkriminaliteten kan få fortgå.

– Till och med de kriminella beskriver situationen som ohållbar. Den bild de vill förmedla är att de inte vill att det här ska drabba civila. Samtidigt är de drivande i att eskalera våldet, säger Diamant Salihu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikan och gängen

Mer i ämnet