Efter att en privatperson överklagat Stockholms stads beslut att införa parkeringsavgifter i Bromma, fick Brommabon slutligen rätt. Foto: TT

P-avgifterna i Hägersten överklagas igen

Publicerad

Efter att Transportstyrelsen rivit upp Stockholms stads beslut om nya parkeringsavgifter i Hägersten så återinförde staden avgifter på en stor del av gatorna, 174 stycken. Men nu överklagas även det beslutet av en lokal Moderatpolitiker, skriver Stockholmdirekt.

Stockholms stad har bestämt att parkeringsavgifter ska införas på många gator i ytterstaden där det tidigare varit gratis att parkera. Målet är att det ska bli bättre framkomlighet, bättre för miljön, och fler lediga parkeringsplatser.

Men besluten att införa parkeringsavgifter på vissa gator har överklagats, först i Bromma och senast i Hägersten. Transportstyrelsen gick på de klagades linje då de ansåg att staden inte lyckats visa att parkeringsavgifterna är nödvändiga på alla gatorna för att förbättra trafikordningen.

”Inget behov av avgiften”

Staden återinförde dock parkeringsavgifterna på 174 gator i Hägersten mindre än en vecka efter att Transportstyrelsen rivit upp beslutet. Men nu överklagar lokale politikern Lars Svärd (M) parkeringsavgifterna igen, den här gången till länsstyrelsen.

– Det finns helt enkelt inget behov av den här avgiften. Sen är jag medveten om att det på enstaka gator finns en högre beläggningsgrad men då är det upp till staden att visa var behovet finns, säger Lars Svärd (M), till Stockholmdirekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer