En jätteutmaning att bevaka Stockholms alla kommuner, säger biträdande programdirektören Michael Österlund. Foto: TT/Mattias Ahlm/Sveriges Radio

P4 Stockholm öppnar fler lokalredaktioner

Uppdaterad
Publicerad

P4 Stockholm öppnar flera nya redaktioner, en i Södertälje och tre mindre redaktioner i Flemingsberg, Järva och norrort. I december läggs däremot P5 STHLM ner för gott.

Satsningen innebär en ökad redaktionell närvaro med bland annat fler reportrar och utbyggd kvälls- och helgbevakning. Dessutom kommer P4 Stockholm starta ett nytt eftermiddagsprogram som ska sändas mellan 17.30 och 19.00.

– Att långsiktigt satsa på redaktionell närvaro i olika delar av Stockholms län tror vi är vägen framåt och något som vi tycker att vi kan bli bättre på, det ska bli väldigt roligt att genomföra, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.

En särskild satsning görs på Södertälje där det från och med hösten 2019 kommer finnas lokala morgonsändningar mellan klockan 06.00 och 09.00.

– I Södertälje kommer det att arbeta sju medarbetare som arbetar både som reportrar och programledare.

Extrasatsning på Södertälje

– Södertälje är en egen stad nära storstaden där vi tror att det finns stora möjligheter att nå nya lokala lyssnare. Därför kommer både reportrar och programledare från och med 2019 ha Södertälje som bas. De kommer dels arbeta med nyheter och aktualiteter för P4 Stockholm och dels det nya morgonprogrammet riktat till Södertälje med omnejd, säger Michael Österlund.

P5 STHLM försvinner

P5 STHLM läggs ner i början av december 2018. Istället tar Södertäljes morgonsändningar över frekvensen. I övrigt kommer frekvensen användas till ordinarie P4 program, som tillexempel Kvällspasset.

– P5 STHLM startades för att nå en viss målgrupp med ett visst innehåll. Lyssnarna har dock inte strömmat till i den omfattning som vi hade hoppats på och därför väljer vi nu att kraftsamla i en lokal kanal som ska vara intressant för alla stockholmare, säger Michael Österlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.