Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Simon Lundvall på plats i Alby där polisen skjutit mot en man. Foto: pressfotograf.se och SVT

Polis avlossade skott under insats i Botkyrka – man skadad

Uppdaterad
Publicerad

Det pågick en polisinsats i en lägenhet i Alby i Stockholm under torsdagsförmiddagen. När polisen försökte ta sig in i lägenheten avlossades skott mot en man. Skadeläget är ännu oklart.

Polisen kallades till Alby under torsdagsmorgonen efter att flera personer hade hört av sig om att en person kastade ut saker genom ett krossat fönster. Patruller skickades till platsen för att undersöka lägenheten.

– Sedan hände något som leder till att patrullen avlossar eld. Vad det är vet jag inte, men det leder till att vi backar ut från lägenheten. Mannen fortsätter stöka en halvtimme efter att skott avlossats, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Skadeläget på mannen är ännu oklart, men enligt polisen ska mannen ha blivit träffad på den nedre delen av kroppen.

– Det är piketen som har skjutit verkar det som. De tar av sig skorna och stoppar i påsar, säger en person på plats.

Kvar på plats

Mannen har fått vård och är misstänkt för våld mot tjänsteman, förberedelse till grovt våld mot tjänsteman och narkotikabrott.

Inga fler personer fanns i lägenheten. Skottlossningen kommer att utredas av Särskilda utredningar, meddelar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.