Foto: SVT

Pappan i Hässelby misstänks lida av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha mördat sitt barn och skadat ett annat allvarligt i november förra året tros lida av allvarlig psykisk störning. Det framgår av den läkarundersökning som gjorts. Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det var i mitten av november som två barn hittades allvarligt skadade i anslutning till ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm. Ett av barnen dog av sina skador. Barnens pappa greps kort därefter och har i samband med häktningsförhandlingen erkänt att han knivhögg barnen.

I december genomfördes en läkarundersökning som visade på att mannen troligtvis led av allvarlig psykiatrisk störning både vid tillfället för undersökningen och när mordet skedde, detta var Aftonbladet först med att rapportera. Mannen kommer nu att genomgå en psykiatrisk undersökning.

Mannen är fortsatt häktad för mord samt försök till mord då det andra barnet överlevde attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.